Activitat física i salut, la millor inversió per al teu cervell

Activitats que podem fer per mantenir el nostre cervell en forma:
Tot el que fa bé al cor, fa bé al cervell:
– evitar el sobrepès,
– menjar de manera saludable per evitar l’obesitat: no a la ingesta de begudes cola i menys amb sucre,
– controlar que la tensió arterial no es dispari, no tenir alt el colesterol i la hiperglucemia,
– Exercici físic: no solament fa bé al cor, sinó també és molt important per al cervell. Amb l’activitat física hi ha neurogénesis (noves neurones) i caminar produeix noves connexions cerebrals.
– Mitjançant una investigació de l’impacte de l’exercici físic del Proceedings of the National Academy of Science (PNAS), en un experiment amb gent gran de 65 anys sedentària, s’ha comprovat que caminant 3 vegades per setmana durant 30 minuts es deté la deterioració de l’hipocamp (l’estructura del cervell que involucra la formació de tots els tipus de memòria). Aquesta estructura, després dels 65 anys, es redueix un 2,1% anual en els adults majors sense demència però en les persones que van dur a terme l’exercici físic, l’hipocamp augmentava de grandària.
– L’exercici físic redueix l’excés de estrè i és el principal “ansiolític i antidepressiu natural que existeix”. Reforça el pensament creatiu: quan una persona té un problema o qüestió per resoldre, mitjançant l’activitat física, relaxat s’està i aïllant-se del problema i, apareixen solucions possibles i creatives que en condicions normals no apareixen.

El missatge amb el que t’has de quedar és que fent esport, en data d’avui és, la millor inversió per a la teva salut física i mental, una manera de mantenir-te actiu i sociable.

Carrito

  • No hay productos en el carrito.